Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που έχει ως γνωστικό αντικείμενο τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή επιστημονικών γνώσεων γύρω από την Ανθρώπινη Επικοινωνία – Φωνή, Ομιλία, Λόγο (προφορικό, γραπτό), μη λεκτική επικοινωνία – και τις διαταραχές αυτής, καθώς και τις διαταραχές των καταποτικών κινήσεων του στοματοφάρυγγα.

 

Ειδικότερα ασχολείται με τις διαταραχές:

m
m
Σκοπός της Λογοθεραπείας είναι:

Επειδή η επιστήμη της λογοθεραπείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ακοή  και την ομιλία, στο κέντρο μας πραγματοποιούνται έλεγχοι ακοής με σύγχρονα μέσα σε συνεργασία με ειδικούς για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη  πορεία του λογοθεραπευτικού προγράμματος. Συγκεκριμένα ειδικοί λογοθεραπευτές με επιστημονικά κριτήρια καθορίζουν υπεύθυνα τη διαταραχή . Η έγκαιρη διάγνωση αυτής της διαταραχής,  σημαίνει στοχευμένη παρέμβαση με ταχύτερη γνώση και αποτελεσματικότερη αποκατάσταση στην ομιλία.

Πότε όμως ένα παιδί χρειάζεται λογοθεραπεία;

Αναντίρρητα, όλες οι παραπάνω διαταραχές επηρεάζουν άμεσα τις κοινωνικές – συναισθηματικές αντιδράσεις του παιδιού καθώς και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του και την ομαλή κοινωνικοποίηση του. Εάν ,λοιπόν, υποψιάζεστε ότι το παιδί σας δυσκολεύεται σε κάποιο τομέα από τα παραπάνω  , μη καθυστερείτε την συνάντησή σας με τον λογοθεραπευτή , ώστε να εντοπίσετε έγκαιρα την δυσκολία που αντιμετωπίζει .

 

Ο λογοθεραπευτής αφού συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες τόσο από το οικογενειακό όσο και από το σχολικό περιβάλλον του παιδιού και σε συνεργασία με τους ειδικούς (ωτορινολαρυγγολόγο, ορθοδοντικό κ. α) ,όταν αυτοί είναι απαραίτητοι , θα οργανώσει το κατάλληλο θεραπευτικό πλαίσιο για το παιδί.